Blog

De wereld verandert, en onder ons zijn er steeds meer degenen die de discrepantie voelen met het leven dat ze hebben gebouwd. Hoe u van het gevoel van een stop af kunt komen, “plafond”? Welke doelen te stellen? Hoe ze hun implementatie kunnen bereiken?

Voordat u verandert, denk dan aan uw houding ten opzichte van het heden. Kouch Naped Dyakonova beveelt aan om de vragen te beantwoorden: “In hoeverre controleer ik het leven? Beïnvloed ik wat er gebeurt, of alles “gebeurt gewoon”? Als mijn leven misschien beter is, dan hoe het zal gebeuren? Dankzij omstandigheden of mijn inspanningen?””

“De fatalist is niet in staat om de toekomst te vormen”, legt Nadezhda Dyakonova uit. – Hij richt zich op het verleden of heden, en kijkt naar het komen met cynisme: “Het zal nog steeds niet werken”. Dergelijke installaties voorkomen stappen in de richting van de wijzigingen “.

Sta jezelf toe een leven te vormen dat je zou willen. U krijgt een nieuw begrip van uw eigen verlangens.

Stimuleer de verbeelding

Onze ambities weerspiegelen waarvoor we zijn geschapen. Maar, in gevangenschap van angsten veroorzaakt door onderwijs, gewoonten en ouderlijke houding, begrijpen we soms nauwelijks onze echte verlangens. Begin te fantaseren over het leven dat perfect voor jou is.

Neem een ​​notitieboekje en voltooi de volgende zinnen:

een. Als ik geen geld hoefde te verdienen, zou ik doen ..

2. Als ik vrij was, zou ik doen / ik zou worden ..

3. Als alles was toegestaan, zou ik het hebben gedaan ..

vier. Als ik zeker was van succes, zou ik ..

5. Als ik minder bang zou zijn voor hoe anderen naar me keken, zou ik ..

Het is niet nodig om met ongebruikelijke antwoorden te komen, bijvoorbeeld: “Ik zou naar de horizon gaan”. Schrijf wat je warmt. Kijk naar de antwoorden. Dezelfde details worden vele malen herhaald? Dus je hebt ontdekt wat je echt zorgen baart.

Waarom dromen is nuttig? Als we onszelf toestaan ​​na te denken over hoe we zouden willen leven, begrijpen we

sex pillen

beter wat het waard is om te veranderen in het heden, de deskundige opmerkingen. “Een toekomst voor onszelf redden, kunnen we van een droom omzetten in een actieplan.

Wat wil je echt?

Maak een lijst van 100 doelen die u zou willen bereiken. Wees meer vertrouwen in jezelf, creëer een gezin, woon aan de kust … de eerste 20 zijn gemakkelijk. De rest van de verlangens zal grondiger moeten denken. Houd er rekening mee: dit is een lijst voor het hele leven waaruit het nodig is om het item geleidelijk achter het item te verwijderen. Onthoud dat je al heel lang hebt gehouden, maar niet kan realiseren. Rijden, zingen, skateboard ..

Wanneer de lijst klaar is, selecteert u er 2-3 doelen uit die zich voor het volgende jaar zullen concentreren. Iets is eenvoudig en specifiek. Wat wenkt het meest – bijvoorbeeld “Leer tennis spelen”. Zie het als een verplichting die moet worden voldaan. Denk na over specifieke stappen en volg het plan. Tegelijkertijd vormen een gewoonte om de beoogde te vervullen.

Stel je het leven voor dat je wilt

Teken op een groot vel papier of maak een collage van de foto’s die je ideaal van het leven vormen. Veel mensen weten heel goed wat ze niet willen, maar ervaren aanzienlijke moeilijkheden om te bepalen wat ze willen. Leer zich te concentreren op wat u wilt, afleidend van de rationele kant van de zaak.

Sluit dan je ogen en geef jezelf aan de verbeelding. Stel je voor dat je al alles hebt wat je hebt “geschetst”. Hoe je je voelt in deze nieuwe staat? Wat verandert in jou als je vindt wat je wilt? “Blijf” in je droom voor een tijdje, probeer de kleinste nuances te voelen.

Gebruik deze techniek vóór ernstige wijzigingen. U wilt uw baan veranderen? Stel je voordat je een cv verzendt, stel je voor hoe je perfecte professionele leven eruit zou kunnen zien. We zeggen te vaak tegen onszelf: “Logischerwijs zou ik dit moeten doen”. Als gevolg hiervan zijn velen bezig met het feit dat ze het echt niet leuk vinden.

Schrijf: wat is belangrijk voor u in het bedrijf waar u zou willen werken? Hoe het zou moeten verschillen van andere plaatsen? Wat zou je precies willen doen? Met welke mensen ik zou willen samenwerken? Op welk uur zou je de dag willen beginnen?

“Wanneer we onszelf toestaan ​​om” te zijn “in een droom, hersenen, ziel en lichaam, begint het te lijken dat deze aandoening behoorlijk haalbaar is”, zegt Nadezhda Dyakonov. – We worden er dichterbij, een stabiele intentie en verlangen om het doel te bereiken worden gevormd. Daarna is het nemen van specifieke stappen veel eenvoudiger. “.

De eerste stap nemen

Tussen de droom en de implementatie ervan – de afgrond, die soms enorm lijkt. In feite is een keerpunt een eenvoudige oplossing. In de eerste stap. Maar hoe je een innerlijke stem kunt laten zwijgen, wat mompelt: en het heeft echt nodig? Kan ik het aan?

“Dwing hem niet om je mond te houden, leer een dialoog met hem aan te gaan, te accepteren en te onderhandelen”, zegt Nadezhda Dyakonov. – Het is heel belangrijk om te begrijpen waar dit deel van u bang voor is, waaruit het wil beschermen. Probeer zich deze innerlijke tegenstander voor te stellen. Wat hij is? Hoe oud is hij? Wat een stem heeft hij? Wat wil hij je vertellen??

Stel je een gesprek voor met deze “interne criticus”. Wat wil hij voor je? Waaruit het beschermt? Wat staat erop? Is een compromis mogelijk?””

Volg het doel geleidelijk

In eerste instantie ben je vol opwinding, het project lijkt op een sprintrace, maar de voltooiing ervan lijkt meer op een langdurige zwemmen. Als het doel voor u onbereikbaar lijkt, deel de taak in tussenliggende fasen. U wilt een appartement kopen of uw eigen onderneming creëren? Wat moet er eerst worden gedaan? En dan? Enzovoort! Denk dat je alleen opeenvolgend verschillende kleine doelen hoeft te bereiken.

Vat samen en neem pauzes

Het idee om een ​​droom te realiseren, boeit ons vaak zodat we geduld verliezen, onszelf eindeloos beëindigen en in paniek raken vanwege het feit dat we niet snel genoeg vooruitgaan. Passen regelmatig bij de resultaten. Wekelijks, maandelijks trimester (afhankelijk van de grootte van het project).

Het is belangrijk om van deze samenvatting een ritueel te maken. Mark Advanced Forward, Good Meetings, Pleasant Surprises in the Notebook.

En vergeet niet van tijd tot tijd te stoppen bij de “stop”. Elk langetermijnproject is soms uitgeput. Bekritiseer jezelf daarom niet wegens achteruitgang van de activiteit. Als u constant in actie bent, loopt u het risico te vergeten waarom u acteert. Neem pauzes gedurende enkele uren, dagen, weken, ga dan aan het werk met nieuwe krachten.

Leave a Comment

Your email address will not be published.